TELEFON
070 133 185
Košarica0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletne trgovine Spodnjeperilo.net v lasti podjetja Ursula, Urška Novak s.p., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. 

Pred nakupom

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite pogoje poslovanja, saj se ob nakupu z njimi morate strinjati. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku oddaje naročila v spletni trgovini. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave vas bomo ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate na elektronski naslov info@spodnjeperilo.net. 

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledate te Pogoje poslovanja.

Pogoje poslovanja si lahko tudi natisnete s klikom na to povezavo. (besedilo je v .pdf obliki, zato mora biti na računalniku nameščen brezplačni program Adobe Acrobat Reader, ki si ga lahko brezplačno naložite s spleta.)

Podatki o podjetju

Ursula, Urška Novak s.p.
Tacenska cesta 152
1211 Ljubljana-šmartno

IBAN SI56 6100 0000 7971 031 (Delavska hranilnica d.d.) 
Matična številka: 003065037 
ID za DDV: SI43735410
Zavezanec za DDV: DA
Dejavnost je vpisana pri AJPES, izpostava Ljubljana, pod matično številko 003065037.

Kontaktna oseba: Urška Novak
e-pošta: info@spodnjeperilo.net 

S spletno trgovino Spodnjeperilo.net (v nadaljevanju »Spodnjeperilo.net« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje Ursula, Urška Novak s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Spodnjeperilo.net obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Spodnjeperilo.net, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), 
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.,


Ponudba artiklov

Artikli na Spodnjeperilo.net so pogosto ažurirani. Trudimo se, da so informacije o njih in fotografije posodobljene in točne, za morebitne napake se vam opravičujemo in nam jih je možno sporočiti na info@spodnjeperilo.net. Če artikli niso na zalogi oz. dobavljivi v razumljivem roku, je to označeno na spletni strani ali v elektronskem sporočilu, ki ga kupec prejme ob oz. takoj po naročilu. 

Načini oddaje naročila 

Kupec lahko odda naročilo na različne načine:

- Z vnosom naročila v spletno trgovino www.spodnjeperilo.net

- S sporočilom po elektronski pošti, v katerem navede svoje podatke (ime in priimek, ulica in hišna št., poštna št., naziv pošte, e-poštni naslov, št.mobilnega telefona) in artikle (naziv artikla, barva, velikost), ki jih želi naročiti. Poleg tega mora kupec navesti tudi željeni način plačila in vrsto dostave.

- Preko telefona, pri čemer plača stroške pogovora po trenutno veljanjem ceniku telefonskega operaterja, pri katerem ima sklenjeno naročniško razmerje. Tudi pri tem načinu oddaje naročila kupec sporoči vse podatke, ki so navedeni v prejšnji alineji (oddaja naročila po elektronski pošti).


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- z gotovino ob prevzemu, pri čemer se poleg stroška pakiranja in dostave v primeru dostave s Pošto Slovenije doplača provizija po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
- z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Spodnjeperilo.net - Ursula, Urška novak s.p. (po ponudbi/predračunu).
- s plačilom s kreditno kartico Visa/Maestro/Mastercard/American Express in s PayPal
- s plačilom z Moneto

Ob naročilu nad 50,00 € so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Ob naročilu do cene izdelkov pod 50,00 € znašajo stroški pakiranja in dostave 3,95 € s Pošto Slovenije, v primeru pošiljanja z GLS Slovenija 3,00 € (ne glede na težo, količino in velikost naročila).
Pošiljke pod temi pogoji pošiljamo samo znotraj Republike Slovenije.
Opozorilo: Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo s pletni trgovini. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu je mogoče le v izjemnih primerih, ko to kupec nedvoumno sporoči po elektronski pošti.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Skladno z zakonodajo stranka ob naročilu prejme v prilogi elektonskega sporočila z vsebino naročila datoteko pdf, v kateri so navedeni Splošni pogoji poslovanja in ima tako na voljo infomracije iz prvega dostavka 43.b člena ZVPot na trajnem nosilcu - na vpogled preko ekrana oz. možnost tiskanja.

V primeru neprevzemanja poslanih paketov si pridržujemo pravico, da stranka paket plača pred pošiljanjem (po predračunu). 

Oddaja naročila
Nakupovanje v spletni trgovini smo skušali kar se da poenostaviti in narediti uporabniku prijazno. Želeni izdelek doda stranka v košarico s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Pred tem mora obvezno opredeliti lastnosti izdelka, kjer so le-te navedene (velikost, barva).

Ob tem se v desnem zgornjem delu spletne strani sproti osveži število izdelkov in skupni znesek košarice v okvirčku "Košarica". Ko so v košarici vsi želeni izdelk in želi stranka začeti s postopkom zaključka naročila, preprosto klikne na okvirček "Košarica" (podmeni prikaže gumba "Košarica", ki prikaže vsebino košarice in "Nakup", ki popelje direktno na stran vnosa podatkov za naročilo) in/ali "Nadaljujte na blagajno".

Klik pripelje na stran "Košarica", kjer vidite izbrane izdelke, njihove lastnosti in cene ter strošek dostave. Tu se lahko vnese ter potrdi promo kodo oz. Kodo popusta in/ali Kodo darilnega bona. Košarico lahko v celoti izpraznete - "Počistite košarico" ali spremenite količino ali lastnosti artikloa s končnim klikom na gumb "Posodobitev košarice". ko je stranka z vsebino zadovoljna, klikne na gumb "Nadaljujte na blagajno", ki stranko pripelje na "Zaključek nakupa", mesto za vnos podatkov o kupcu, naslov, kamor pošljemo naročeno blago, e-naslov, kamor bo po oddanem naročilu prejela mail z vsemi informacijami o naročilu ter številko telefona, na katerem je dosegljiva za morebitna vprašanja glede naročila in klic kurirja ob dostavi. Na naslednjem koraku stranka izbere želeno kurirsko oz. poštarsko službo in nato še želeni način plačila (in v primeru plačila s kartico ali PayPalom vnese podatke za izvedbo plačila). Tu se zopet lahko vnese ter potrdi promo kodo oz. Kodo popusta in/ali Kodo darilnega bona, v kolikor jo stranka ima in je še ni vnesla pri prejšnjem koraku. Naslednje je na voljo tudi okence z opombami, kamor lahko stranka poljubno vpiše morebitne opombe, pohvale, kritike ali dodatna navodila ob nakupu. Sledi okence za potrditev Pogojev poslovanja - s tem se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za oddano naročilo. Za zaključek naročila stranka pregleda vsebino košarice in specifikacijo cen, ter klikne na gumb "Oddajte naročilo". Po tem koraku se lahko prikažejo tudi posebne ponudbe, ki jih je še možno dodati k naročilu, če ne želi dodatnih izdelkov, pa stranka zapre spletno stran. 

Poprava napak pred oddajo naročila in spreminjanje naročila
Stranka ima pred oddajo naročila v vsakem trenutku možnost urejanja in popravljanja morebitnih napak svojega naročila. Najlažje popravlja podatke po prikazanih delih prikaza podatkov na strani "Zaključek nakupa" ali s klikom na gumb "Košarica" v desnem zgornjem kotu.

Ob kliku na povezavo "Košarica" se vrne na začetek košarice. Tam lahko po želji odstrani izdelke s klikom na povezavo levo ob produktu "x", spremeni ali odstrani lahko tudi promo kodo in/ali kodo darilnega bona. Za dodajanje dodatnih količin produkta ali novih produktov se lahko kadarkoli vrne v spletno trgovino s klikom na logotip levo zgoraj. Možno je tudi spremeniti način plačila in izbiro kurirske oz. poštarske službe. 

Naročilo je do 12 ur po oddaji možno do določene mere spremeniti tudi z oddajo opombe prek povezave v mailu, ki ga stranka prejme ob naročilu. Naročilo na tak način ostane zadržano, dokler ne pregledamo opombe, zato lahko pride do kasnejšega odpošiljanja. Strankino opombo pregledamo ob obdelavi naročila in jo kontaktiramo, če je opomba nejasna ali je ni možno več upoštevati. Stranka nam lahko popravek sporoči tudi na e-naslov info@spodnjepreilo.net, vendar v tem primeru naročilo ne ostane zadržano, zato popravka, če je bilo naročilo že procesirano, ne moremo upoštevati. 
Pri vnaprejšnjem plačilu (kartica ali PayPal) po zaključenem postopku oddaje naročila izdelkov v naročilo ne moremo več dodajati. 

Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč smo na voljo preko kontaktnega obrazca, telefona ali preko e-pošte.

Postopek nakupa:

1. Prejeto naročilo: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje.
2. V obdelavi: V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da poklice uporabnika na njegovo telefonsko številko. 
3. Blago odposlano/Naročilo zaključeno: Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili ter garancijskim listom.
Dobavni rok:
Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih (7-10 delovnih dni). Po oddaji narocila boste prejeli sporočilo s kopijo naročila, ki vsebuje naročene artikle in skupno ceno. V sporočilu naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. V primeru, da blaga, ki ste ga narocili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Dostava naročenega blaga

Vse podrobnosti o pogojih dostave si preberite tukaj.

Cene

Cene vsebujejo 22 % DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo v spletni trgovini. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Kode za popust

Občasno bralcem e-novičk ali prek drugih komunikacijskih kanalov pošljemo Kode za popust. Promo koda prinaša različne ugodnosti od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je običajno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence "Koda za popust" in potrdi s klikom na gumb "Uporabite kupon", takrat je tudi vidna ugodnost, ki jo koda prinaša. Kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno kodo. Kodo po oddanem in po odposlanem naročilu ni mogoče naknadno vpisovati, upoštevati ali spreminjati. 

Darilca ob promocijskih akcijah

Ker radi nagrajujemo svoje zveste obiskovalce, bralce e-novičk in vse, ki nas spremljajo preko ostalih medijev, nakejkrat na leto lahko izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij je, ko podarimo darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. Če se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da se mora prav tako vrniti tudi darilce, če pride do vračila artiklov delno ali v celoti, razen če preostala vrednost od nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce, ali če stranka v isti vrednosti zamenja vračajoči artikel za kakšnega drugega iz spletne trgovine. 
Primer: stranka dobi darilo ob nakupu nad 50 EUR (brez stroškov pošiljanja). Njen nakup znaša 54 EUR, ob čemer prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20 EUR. Skupna vrednost nakupa tako znaša 34 EUR, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja izrazi željo in zamenja vračajoči artikel z artiklom v vrednosti 20 EUR. 

Daril oziroma brezplačnih izdelkov, ki jih stranke dobijo brezplačno ob nakupu, ni možno vrniti, saj jih ne menjujemo in ne vračamo vrednosti takšnega izdelka. 

Darilni boni Spodnjeperilo.net

Ponudnik s temi splošnimi pogoji poslovanja, določa pravice in obveznosti z naslova poslovanja z darilnimi boni Spodnjeperilo.net. Darilni bon je dokument, ki ga ponudnik izda ob plačilu v standardni obliki. Darilni bon je izdan v vrednosti 10, 25, 50 ali 100 EUR. Ponudnik je skladno s temi splošnimi pogoji zavezan sprejeti darilni bon v obliki vnesenega kupona kot plačilo za blago, ki ga prodaja na spletni strani trgovine Spodnjeperilo.net, v obdobju veljavnosti bona, ki je označen na dokumentu in je vnešen tudi v sistem spletnega nakupa.

Ponudnik pridobi obveznost iz darilnega bona v trenutku, ko kupec vplača vrednost darilnega bona. Terjatev iz darilnega bona je vezana na dokument – enkratno kodo napisano na darilnem bonu in pripada imetniku darilnega bona. Imetnik darilnega bona lahko zahteva izpolnitev terjatve iz darilnega bona le ob njegovi predložitvi oz. ob vnosu kode kupona ob naročilu, brez kakršnekoli identifikacije.

Ponudniku prenehajo veljati obveznosti iz darilnega bona s tem, ko ga ob vnosu v spletni obrazec sprejme kot plačilo za blago, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven iz razlogov navedenih v sklopu Rokovanje z darilnimi boni v teh splošnih pogojih.

Imetnik bona lahko zahteva izpolnitev obveznosti iz darilnega bona v času veljavnosti darilnega bona. Čas veljavnosti darilnega bona je 12 (dvanajst) mesecev od datuma nakupa darilnega bona, ki je tudi označen na darilnem bonu. Imetnik darilnega bona zahteva izpolnitev obveznosti iz darilnega bona tako, da kodo navedeno na bonu vpiše v za to namenjen obrazec ob izvedbi naročila, kot plačilo ob nakupu blaga (KODE POPUSTA - Uporabite kupon). V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Ker darilni bon ni izplačljiv v gotovini, si ponudnik pridržuje pravico, da ga bo sprejel kot plačilno sredstvo le v primeru, ko bo vrednost nakupa imetnika darilnega bona enaka ali večja od nominalne vrednosti darilnega bona.

Darilni bon je prenosljiv, tako da lahko imetnik darilni bon prenese na tretjo osebo brez omejitev. Prenos se opravi z izročitvijo darilnega bona in nov imetnik tako pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik. Za morebitno zlorabo s strani tretje osebe ponudnik ne prevzema odgovornosti.

Na darilnem bonu Spodnjeperilo.net so naslednji podatki:

vrednost bona, podpis in žig izdajalca bona (Ursula, Urška Novak s.p., Ljubljana), posebna enkratna koda za vnos ob nakupu ter datum izdaje.

V primeru, da na darilnem bonu ni vseh naštetih podatkov, je darilni bon neveljaven.

Z darilnim bonom ni možno kupiti drugega ali več drugih darilnih bonov. Darilnega bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Za izgubljene ali ukradene darilne bone ne odgovarjamo. Darilni bon je prenosljiv. V primeru, da ponudnik ugotovi, da je darilni bon ponarejen, zavrne izpolnitev obveznosti iz darilnega bona.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev z darilnimi boni brez posebne najave.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe oz. od naročenega blaga 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@spodnjeperilo.net sporoči, da nedvoumno odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi Obrazec za vračilo, ki ga lahko naloži in natisne s klikom TUKAJ! (obrazec je v .pdf obliki, zato mora biti na računalniku nameščen brezplačni program Adobe Acrobat Reader, ki si ga lahko brezplačno naložite s spleta.) Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Spodnjeperilo.net, Tacenska cesta 152, 1211, Ljubljana-Šmartno. Blago lahko kupec pregleda in preizkusi le v obsegu, kolikor je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja naročenega. Vsakršno preizkušanje perila, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z dvetim odstavkom 43.d člena ZVPot odgovarja za zmanšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.  

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in so ob dostavi zavrnjene. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga prodajalec ob morebitnem vračilu prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti. 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun oziroma kartico ali PayPal račun, uporabljen pri plačilu naročila. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promo koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le maksimalno vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. 

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo). 

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla..

Blago, ki je v prodajnem programu spletne trgovine www.spodnjeperilo.net ne zapade pod nobeno vrsto blaga, opredeljenih v 5. odstavku 43. člena ZVPot, zato neobstoj pravice do odstopa od pogodbe za blago iz spletne trgovine www.spodnjeperilo.net ne velja.

Zamenjava in vračilo blaga, ki ne ustreza

V primeru, da prejmete izdelek, ki vam kljub skrbnem pregledu tabele velikosti in preverbe morebitnih nejasnosti neposredno pri prodajalc preko telefona ali e-maila, ne ustreza zaradi velikosti, barve ali kroja, ga lahko vrnete. 

Prosimo vas, da oblačilo najprej poskusite in šele, če vam ustreza, operete. Pri poskušanju bodite pozorni, da to počnete nenaličeni, in brez uporabe dišav (deodoranta ali parfuma). Če vam prejet artikel ne ustreza, ga lahko zamenjate ali se odločite za vračilo kupnine.

Menjava izdelka

Menjava je za vas BREZPLAČNA, saj jo organiziramo tako, da vam preko dostavne službe GLS pošljemo artikle, ki ste jih izbrali v zamenjavo. S kurirjem tako samo izmenjate pošiljki. Vi njemu izročite pošiljko z artikli, ki jih želite vrniti, on pa vam pošiljko z artikli, ki ste jih izbrali za zamenjavo. S sporočilo na naš mail info@spodnjeperilo.net, nam sporočite, katere artikle želite vrniti in za katere jih želite zamenjati.

Pri menjavi se ni potrebno omejevati z vrednostjo vrnjenega, saj bomo morebitno razliko obračunali pri menjavi. Če bo artikel, ki ga želite v zamenjavo cenejši, vam bomo razliko vrnili, če pa bo dražji, jo boste doplačali.

Reklamacije

V primeru, da prejmete poškodovan izdelek ali se vsebina pošiljke ne ujema s pripadajočim računom, vas prosimo, da nas o tem obvestite na info@spodnjeperilo.net ali nas pokličete na 070 133 185. Potrudili se bomo, da čimprej najdemo rešitev.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar: 
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, 
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana, 
- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, 
- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla? 
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. 

Kako se stvarno napako uveljavi? 
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku).
Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, če se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake. 

Obrazec za prijavo stvarne napake je dostopen s klikom tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil dostop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Varovanje podatkov in komunikacija z uporabnikom

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Spodnjeperilo.net in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@spodnjeperilo.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

Lastništvo izdelkov

Izdelki so do dokončnega plačila kupca v lasti prodajalca.Varovanje osebnih podatkov

Splošno

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja. 

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Seznam obdelovalcev osebnih podatkov za podjetje se nahaja tukaj.
Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR). 


Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Ursula, Urška Novak s.p. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:

Ursula, Urška Novak s.p.

Tacenska cesta 152, 1211 Ljubljana-Šmartno

Matična številka: 3065037

Telefon: 070 133 185

E-pošta: info@spodnjeperilo.net 

Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo podatkov (če obstaja): Ne obstaja

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: 

 • ime in priimek
 • naslove za dostavo
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 • geslo v šifrirani obliki
 • kontaktno telefonsko številko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu


Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja. 
Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. 
Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. 
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države. 

Namen uporabe 

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.spodnjeperilo.net za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na novice preko elektronske pošte, uporabnik dovoljuje podjetju Ursula, Urška Novak s.p., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Ursula, Urška Novak s.p., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.spodnjeperilo.net in podjetja Ursula, Urška Novak s.p., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje Ursula, Urška Novak s.p., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, oz. osnovne osebne podatke hranimo ves čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh, ste naš kupec in se niste izrecno odpovedali našemu obveščanju, ste naročniki na naše novice oz. do trenutka, ko pisno zahtevate izbris vaših podatkov, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. 
Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem. 

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije. 

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. 
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke. 

Pravica do posredovanja podatkov, obveščanja in izbrisa

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nam pošljite zahtevek po pošti. 

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naročila obveščamo tudi preko elektronskega sporočila. 

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila. 
Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@spodnjeperilo.net ali s klikom na povezavo »Odjavi se tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice: 

 • Pravica do pozabe - v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo.
 • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
 • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
 • Pravica do prenosljivosti - posameznik lahko, v kolikor to želi, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
 • Pravica do pravnega sredstva in sankcije - posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
 • Pravica ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
 • Pravica do umika soglasja - posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@spodnjeperilo.net. 
Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. 

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. 

Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov info@spodnjeperilo.net) ali zahteva, da podjetje njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše, tako da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja. 

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki. 

Dostavni službi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko številko za obvestilo o dostavi paketa in/ali reševanju težav pri dostavi in naslov elektronske pošte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske pošte in prek kontaktne telefonske številkebo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za uspešno izvedbo nakupa v spletni trgovini, ter če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav. 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, 
- pošiljatelj bo jasno razviden, 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, 
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, 
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Obilo prijetnih in ugodnih nakupov vam želimo!
 
Vse v zvezi s piškotki si preberite tukaj.