TELEFON
070 133 185
Košarica0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zasebnost in piškotki

Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. 

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.spodnjeperilo.net za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

S pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik na naše spletne novice,  ali ste upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, saj z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre.

Zakaj so piškotki potrebni? 

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. 

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. 

Ker si nenehno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, naše spletne strani delujejo optimalno le, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate, na primer z vnosom podatkov pri naročilu izdelka ali včlanitvi/registraciji.

IZJAVA ZASEBNOSTI

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi osebni podatki, ki jih obiskovalec posreduje bodo uporabljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in eventualnimi možnimi spremembami ZVOP v prihodnosti. Podatki bodo vključeni v podatkovno bazo osebnih podatkov, uporabljeni pa bodo le za podatkovne baze, statistične analize in trženje naših storitev. Če želite prejemati naša obvestila o akcijskih artiklih, novostih, ipd., nam ob registraciji to potrdite (želim prejemati po elektronski pošti akcijske ponudbe, novosti, novice,..)

Upravljavec spletne trgovine jamči, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. 

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate: 
Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu: 

Ime piškotka Namen piškotka
CART Povezava z vašo nakupovalno košarico.
CATEGORY_INFO Na strani shrani informacije o kategoriji, kar omogoča hitrejše prikazovanje strani.
COMPARE Postavke, ki jih imate na seznamu Primerjaj izdelke.
CURRENCY Vaša želena valuta
CUSTOMER šifrirana različica ID vaše stranke.
CUSTOMER_AUTH Indikator, če ste trenutno prijavljeni v trgovino.
CUSTOMER_INFO šifrirana različica skupine strank, ki ji pripadate.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Shrani ID segmenta stranke
EXTERNAL_NO_CACHE Oznaka, ki označuje, ali je predpomnjenje onemogočeno ali ne.
FRONTEND ID seje v strežniku.
GUEST-VIEW Gostom omogoča urejanje naročil.
LAST_CATEGORY Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT Zadnji izdelek, ki ste si ga ogledali.
NEWMESSAGE Označuje, ali ste prejeli novo sporočilo.
NO_CACHE Označuje, ali je dovoljeno uporabljati predpomnilnik.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povezava na informacije o košarici, če ste vprašali za spletno mesto.
POLL ID vseh anket, v katerih ste nedavno glasovali.
POLLN Informacije o vprašanjih, o katerih ste glasovali.
RECENTLYCOMPARED Elementi, ki ste jih pred kratkim primerjali.
STF Informacije o izdelkih, ki ste jih poslali prijateljem.
STORE Pogled trgovine ali jezik, ki ste ga izbrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Označuje, ali lahko uporabnik uporablja piškotke.
VIEWED_PRODUCT_IDS Izdelke, ki ste si jih pred kratkim ogledali.
WISHLIST šifriran seznam izdelkov, dodanih na vaš seznam želja.
WISHLIST_CNT število elementov na vašem seznamu želja.
PHPSESSID  Zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
_ga Analitika obiska Google
_gat Analitika obiska Google
_gid  Analitika obiska Google
fr  Zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje Facebook
promo_code_id  Zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje 
KHcl0EuY7AKSMgfvHl7J5E7hPtK Spletno plačevanje Paypal
LANG  Spletno plačevanje Paypal
NID  Zagotavljanje unikatnih ID uporabnikov za oglase